Tudni akarod, mennyibe kerül, ha összetöröd a telót?

Sokunk számára gondot jelent, főleg nyári időszakban, hogy a rendezvények, bulik során hová is tegyük a telefont elkerülvén a sérülésektől, törések okozta károktól. Azonban, ha már bekövetkezett a kár, akkor sincs mitől rettegni, hisz számos lehetőség van a kár enyhítésére, valamint kár felszámolására.

Ha vétlenül közlekedési balesetet szenved a telefon tulajdonosa, akkor a károkozó kötelező felelősségbiztosítása terhére a biztosító meg fogja téríteni minden kárát, ebbe a „mindenbe” az esetlegesen sérült mobiltelefonban esett károkat is. Ez persze nem azt jelenti, hogy a régi – sérült – telefon helyett, egy új modell vásárlásához nyújt segítséget a biztosító. A biztosítók a a pillanatnyi értéket veszik alapul. Akkor is jár a kártérítés, ha gyalogosként, kerékpárosként vagy tömegközlekedési eszközön utazva sérül meg telefon.

Azt azonban fontos tudni, hogy a készülékünk, nem csak közlekedési balesetben szenvedhet kárt, vagy nem csak az utcán érheti sérülés, hanem a lakáson belül történt kisebb balesetekkel is számolnunk kell. A lakáson belül történt sérülésekkel kapcsolatban automatikusan nem jár kártérítés, erre vonatkozó kártérítések a  lakásunk biztosítása tartalmazhatja, bár nagy valószínűséggel erre külön kiegészítő biztosítást kell kötni.  

Első, és legfontosabb dolog, hogy kizárólag hozzáértő kezeknek adjuk a készülékünket, ne válasszunk ismeretlen szervizt, akik azt ígérik, hogy majd olcsón megoldják a bajt. Az iphone szerviz megoldást jelent számunkra. Megfizethető áron hozzájuthatunk megfelelő hátlapokhoz, hátlapi üveghez illetve kijelző cserére is van lehetőségünk.