Mindenképp szükséged lesz rájuk!

Az ember fiatalon még azt gondolja, hogy övé a világ, és nem egyszer érzi úgy, hogy a felnőttek javaslatai vagy intelmei nem pusztán elővigyázatosságra intik, hanem túlzó aggodalomba és felesleges feszült helyzetekbe terelnék. Persze aztán ezek nagy részéről tetszik vagy sem, bebizonyosodik, hogy nem volt túlzó, sőt, sokkal jobban jártunk volna, hogy ha időben felkészültünk volna azokra a váratlan eseményekre, amit az idősebb korosztály javasolt. Persze egyértelmű, hogy nekik sokkal nagyobb tapasztalatuk van bizonyos helyzetekben és feladatok megoldásában, ám sokszor már-már ott is rémeket látó idősebb korosztályként tudnak reagálni dolgokra, ami engem is arra késztet sokszor, hogy legyintsek az intelmeikre.

Így történt bizony legutóbb is, amikor megvenni készültem életem egyik legfontosabb dolgát, egy kertes házat, ami remélhetően majd a családi életterünk és persze egyben otthonunk is lesz egyszer a párommal. Mindenképpen olyan házakat néztünk, ahol azért van egy pici kert, de nem kell folyamatos kerti munkát végezni, és ami nem igényel semmilyen felújítást, hiszen ebben egyikünk sem érzi otthon magát. Így pedig nem is igazán értettük, miért ajánlgatta az apám például minden áron egy barkács bolt elérhetőségét, akikhez évek óta visszajár és akiket nagyon szeret, mert hiszen mi úgy gondoltuk, hogy egy kész házba semmilyen barkács szerszám nem lesz szükséges.

Persze most már tudom, hogy mire gondolt az apám, hiszen azóta már szükség volt csavarhúzó készlet, fúró és persze aztán egy nagynyomású mosó segítségére is, amit mi is a fabrikshop.hu csapatától szereztünk be. Néha azért megéri kétszer is végig gondolni, mielőtt az ember legyint az idősebbek intelmére. Hála a jó égnek nekünk ez most nem járt annyira éles problémával, de a későbbiekben mindenképpen óvatosan bánok majd a mondanivalójuk ignorálásával. Azt gondolom, hogy ez másnak is jó intelem lehet! Egy kertes házba ugyanis előbb vagy utóbb mindenképp szükség lesz egy jó barkács bolt segítségére.