5 hiba, amin könnyen elcsúszhat egy esküvő szervezése

Nem egy egyszerű műfaj az esküvő szervezése, pláne, ha az ember az elsőbe vág bele. Legideálisabb esetben egyszer van esküvőnk, ezért a tapasztalatokat, fontos sarokpontokat csak a barátoktól, családtól tudjuk begyűjteni, ha mindenképpen mi magunk szeretnénk az eseményt szervezni. Van néhány sarkalatos pontja az esküvő szervezésének, amiket ha nem veszünk elég komolyan, könnyen ideges kapkodásba és esetleges nézeteltérésekbe torkollhat a gyönyörű napot megelőző, kellemesnek ígérkező időszak.

  1. A szervezés idejének kiszámítása: nem érdemes túl későn elkezdeni az szervezkedést, sőt, az optimálisnak ítélt készülődési időszakra érdemes a teljes idő plusz 30%-át rászámolni, mert meglepetések bármikor érhetik az embert.
  2. “B” verziók hiánya: sajnos néha a betonbiztosnak bizonyuló tervek is képesek meghiúsulni akár egy vis major helyzet miatt. Ezért érdemes a legfontosabb programpontokhoz egy mentőöv tervet kitalálni. Ilyen lehet az étkezés megoldása, a szálláshely bővíthetősége stb.
  3. Túl hosszúra tervezett kötött programok: ne feledjétek, hogy sokféle igényű vendég érkezik a lagziba, ezért érdemes minél többféle kötetlenebb elfoglaltságot találni a násznépnek.
  4. Tárgyi kellékek számon tartásának hiánya: minden fontos tárgyi kelléket vegyünk sorra  jóval a nagy nap előtt, amiből pedig lehet többet is szerezni, azt szerezzük be tartaléknak.
  5. Családok, baráti társaságok bemutatása, házirend körülhatárolása: nem tudhatjuk, hogyan működnek együtt a különböző szokásokkal, kultúrával rendelkező családok, baráti társaságok, akiket lehet, hogy az esküvőn eresztünk össze legelőször. Érdemes egy ismerkedős bulit szervezni, vagy az ismerkedést megkönnyítő játékokat betenni az esküvő napjára.

A hibák kivédésére a legjobb megoldás az esküvőszervező megbízása, az ő kezében végig ott lesz az egész folyamat váza, így nekünk már csak a tervezés kellemesebb része jut.