Hiába okos a telefonod, segítség kell neki

Az okos eszközökről hajlamosak vagyunk azt feltételezni, hogy mindent meg tudnak oldani maguktól egy kis Clean Master, automata szoftverfrissítés  és egyéb applikációk segítségével. Az öngyógyítás a kütyünk esetében egy bizonyos szintig persze jól megy, de egy ponton túl már te se és a legtutibb frissítés sem elég a problémák megszüntetéséhez.

Hiába okos a telefonod, segítség kell neki

Az irtózatosan lassú mobiltelefont egy-egy rossz pillanatunkban például legszívesebben földhöz vágnánk, amikor éppen valamit nagyon gyorsan kellene a telefonnal megkeresni. Ugyanezt a reakciót válthatja ki belőlünk az eggyel rosszabb verzió, amikor teljesen lefagy. Pedig szegény telefon nem tehet róla, egyszerűen több gondoskodásra van szüksége bizonyos használati idő után.

Ha pedig nem tudunk uralkodni magunkon és végül fizikai erőszakot alkalmazunk a telefonunkon, akkor bizony csak annyit érünk el vele, hogy az android szervizben a lelassulás kiküszöbölésére kitűnő szoftveres javítás mellett még a telefon képernyőjét is ki kell cseréltetni. Ezt is nagy örömmel és szakértelemmel megcsinálják, de a plusz költség elkerülhető egy korábban meghozott higgadt döntéssel: ha problémát észlelünk, nem húzzuk el a dolgot a végletekig, hanem szervizbe visszük a telefont.

Az eszközök összetettségéből adódóan többnyire halandó ember már nem tud mélyreható javításokat végezni egy telefonon, ezért jobb, ha képzett szakemberre bízzuk a dolgot és nem hagyjuk magára a szenvedő telefont és a miatta szenvedő énünket sem. Mindenki jobban jár vele, ha néha egy értő szem megvizsgálja olykor nyűgös okos eszközeinket.