Okos döntés, a Kogwheel csapatával

A legtöbb cégnél az okozza a legnagyobb problémát, hogy olyan embereket vesznek fel, vagy helyeznek fontosabb pozíciókba, akik sajnos nem alkalmasak a feladat ellátására. Nem tesznek igazán semmit a siker eléréséért, ezzel bomlasztják, hátráltatják a csapat munkáját, így konfliktushelyzetet teremtve és feszültséget szítva, ami persze meglátszik a termelésen. Fontos, hogy csak olyan embereket alkalmazzunk, akik a lehető legtöbbet tudják tenni értünk, illetve a vállalat sikeréért.

Azért, hogy elkerüljük azt a hibát, hogy megérzéseinkre hagyatkozva döntünk, amelyek vagy bejönnek, vagy nem, olyan szakemberek segítségét kell kérni, akik külső szemmel egyetlen szempontot figyelembe véve, mégpedig a vállalat sikerét nézve döntenek, mindezt mindenféle elfogultság nélkül.  A Kogwheel csapata olyan értékelő központot alkalmaz, amely segítségével időt megtakarítva, a legnagyobb körültekintéssel végzik el azt a vizsgálatot, amely végeredményeire hagyatkozva bátran támaszkodhatunk döntésünk meghozatalában. Ez a folyamat az assessment center, más néven AC értékelő központ, amely során a jelölteknek a munkakörnek megfelelő szimulációs játékokban kell egyénileg és csoportosan bebizonyítani alkalmasságát, rátermettségét, miközben külső szemlélők figyelik a magatartásukat, viselkedésüket.

Tökéletes választás, ha több jelöltet választanánk ki egyszerre, vagy, ha kritikus pozícióra szeretnénk választani valakit, valamint olyan munkaköröknél, ahol a kommunikációs és szociális képességek nélkülözhetetlenek. Ezek az eredmények akár egy nap alatt is megszülethetnek és, ami nagyon fontos, hogy objektívek, hiszen ugyanazon az értékelési szempontok alapján, két pszichológuson kívül, további két vagy akár három megfigyelő is értékel a megbízó részéről. Be kell látnunk, ha egy sikeres vállalkozás tulajdonosai szeretnénk lenni, akkor fontos, hogy a lehető legjobbak dolgozzanak nekünk a megfelelő pozíciókban.