Nem merek vezetni…Avagy lerakhatjuk-e elsőre a jogsit?

Hetente a felmérések szerint nagyjából háromszáz közúti baleset történik minimum. Persze a legtöbb sofőr úgy gondolja, hogy több éves rutinnal a hátuk mögött már hiba nélkül vezetnek a forgalomban, ami alapvetően igaz is, de ez egészen addig igaz, amíg meg nem történik az első hirtelen, villámgyors reflexet igénylő baleset. Amikor váratlan dolog történik, mondjuk elénk szalad egy kutya, vagy megcsúszunk a jeges úton, akkor ott az az első alkalom lesz, és hatalmas lélekjelenlétet, koncentrációt igényel, hiszen pár pillanat alatt megtörténhet a baj.

Hiszen az ember mit csinál, ha életében először váratlanul kiszalad elé egy kisgyerek? Ösztönösen félrerántja a kormányt, így meg hamar szembesül vele, hogy átment a szembejövő sávba, tehát ott is megtörténhet a baleset. Figyelni kell nagyon, ébernek kell lenni, ezért kevés alvás után nem ajánlatos autóba ülni. Megelőzni mindig egyszerűbb, mint a már megtörtént hibát javítgatni. És ha már a vezetésről és a megóvásról van szó, itt említeném meg a heelgoodot, ami viszont a cipőnket óvja meg a sérülésektől.

Nagyon praktikus kis termék, nem olyan régen van a piacon. Tehát friss jogsisként nem csak arra kell felkészülnünk, hogy balesetmentesen vezessünk, hanem arra is, hogy az autón belül hogyan védjük magunkat akár egy biztonsági övvel, akár a cipőnket a kopástól a heelgod termékeivel.