Esküvő a zero waste jegyében

Esküvő a zero waste jegyében

Életetek egyik legmeghatározóbb napja az esküvőtök, és csak rajtatok múlik, hogyan valósítjátok meg. Ha az igényesség és a visszafogottság fogalma köré szerveződnek elképzeléseitek, könnyű dolgotok lesz. De hogyan is kell ezt elképzelni? Most nem a tuti recept következik egy letisztult és hulladékmentes esküvőhöz, de érdemes elindulni akár ezen gondolatok mentén, ha a minimalizmus és a környezetvédelem fogalma közel áll hozzátok:

  • válasszatok maximum három színt, amikkel végig dolgoztok az esküvői dizájn kivitelezése alatt, ehhez jórészt természetes vagy újrahasznosított anyagokat használjatok. A vintage stílus most egyébként is fénykorát éli.
  • lehetőleg ne vállaljatok mindent magatokra, bátran kérjetek segítséget egy-két környezettudatos baráttól, szakértőtől, így az új ötletek, megoldások könnyebben előkerülnek.
  • ne nyomtassatok ki minden képet az esküvőről, csak amennyi tényleg szükséges. A digitális fotóalbumok egyszerű megoldást kínálnak, ezzel dolgozik az https://eskuvoskepek.hu/ csapata is. Az általuk elkészített webgalériát bárhol és bármikor könnyen tudjátok továbbadni szeretteiteknek, barátaitoknak.
  • hanyagoljátok a műanyag étkészlet használatát. Nem mutat dekoratívan a fotókon sem, de ha semmiképp nem oldható meg a hagyományos étkészlettel, válasszatok eszközöket organikus, lebomló anyagokból.
  • ha nászajándékot kaptok a szeretteitektől, írjátok meg, mire van szükségetek, hogy ne kapjatok olyan dolgokat, amikre nincs szükségetek, illetve kérjétek meg őket, hogy kreatívan oldják meg a csomagolást, valaminek az újrahasznosításával.

Ez még csak a kezdet, ti magatok is kitalálhattok újabb és újabb ötleteket arra, hogyan csökkentetitek az esküvő (és későbbi közös életetek) során a keletkező hulladék mennyiségét.