A fiam érettsége

Az ember élete gyökerestül változik meg, ha gyereke születik. Nekem legalábbis teljesen felfordult a világ amikor a kisfiam a világra jött. Az teljesen természetes, azt gondolom, hogy átalakult azon területek témája, amik érdekeltek, leginkább mesekönyveket és a gyereknevelésről szóló könyveket kezdtem olvasni, és hát persze teljes terveket szőttem arra, hogy majd hogyan nevelem a fiamat. Amit persze ő teljesen felül is írt és átalakított, már közel két éves korában.

Jelenleg pedig már tizenegy éves, és azt kell mondjam, hogy bár nagyon makacs tud lenni, hihetetlen öntudata van, ami gyakran nagyon nehéz helyzeteket szül, de nagyon okos és előre gondolkodó is mindemellett. Egészen érdekes vitákat és helyzeteket szül ez a konstelláció. Nagyon sokszor például arra tanítja a gyerek társait, hogy mit ne csináljanak mert mondjuk már túl veszélyes vagy nincs megfelelő védelmük ahhoz a játékhoz, amit kitaláltak. Nekem ez nagyon furcsa volt a kezdetekben, mert annyira kis gondoskodó és okos, mintha ilyenkor egy kis felnőtt lenne.

A minap például azzal jött haza, hogy ő szeretné elvinni néha az iskolába az ipad készülékét, de ehhez kellene neki egy jó kis ipad tok, mert azért bármennyire is vigyáz rá, az utazás közben, a táskájában vagy a padon nem annyira lenne biztonságban a gép, és nem szeretné, ha megsérülne. Nem akarja, hogy karcos legyen vagy összetörjön véletlen. Hát én nem hittem a fülemnek. Persze nagyon örülök, hogy ilyen kis ügyes és okos a fiúnk, de néha azért nagyon furcsán is hat. Ő ilyen.

Persze emellett az is igaz, hogy ha valami butaságot vesz a fejébe, legyen az akár veszélyes vagy problémás is, arról nem nagyon lehet őt lebeszélni. egészen egyszerűen a makacssága néha győzedelmeskedik az esze felett. Nem tudom felnőttként ebből mennyi marad majd meg, mindenesetre vettünk neki egy ipad tokot, hiszen ebben teljesen igaza is volt.